Nová aktualizace operačního systému Boox zavádí tyto nové vlastnosti a funkce

Onyx začal vydávat novou aktualizaci pro svůj Boox OS, která přichází s několika vylepšeními a novými funkcemi. Společnost uvedla, že aktualizace bude zaváděna postupně na svá zařízení, která budou poskytovat nejnovější verzi operačního systému Boox. Mezi ně v první vlně patří Max Lumi2, Note 5+, Note X a Nova Air C. Ostatní budou muset počkat o něco déle, i když společnost neprozradila, jak dlouho to bude trvat.

A čím nejnovější aktualizace přichází.

Nové gesto přepínání štětce gumy

Není třeba ručně přepínat gumu a štětec. Místo toho lze použít chytré gesto.

Vylepšená metoda zadávání Onyx

Zatímco metoda zadávání Onyx dosud podporovala 26 klíčů, aktualizace přidává devět dalších klíčů spolu s několika dalšími funkcemi. Patří mezi ně tahy, pět tahů, dvojitý pravopis a tak dále. Navíc nejnovější verze také přichází s novými symboly a emotikony.

Aktualizace panelu nástrojů

Panel nástrojů Note byl opatřen několika pěknými vylepšeními. To zahrnuje sloučení miniatur poznámek a funkce skoku na stránku. Podobně byla sloučena funkce exportu a sdílení poznámek. Některé ikony byly přesunuty a rozhraní bylo trochu vylepšeno pro větší pohodlí.

Nativní podpora pro dokument caj

Nejnovější verze softwaru Boox bude dodávána s integrovanou podporou pro dokument caj (Soubor čínského akademického věstníku). To znamená, že takové dokumenty lze otevírat a upravovat přímo, aniž by bylo nutné používat software třetích stran. To by mělo být vítanou úlevou pro výzkumníky a studenty nebo pro ty, kteří potřebují hodně číst a komentovat.

Nová funkce knihovny

Knihovna  byla také aktualizována, takže nyní podporuje funkci dlouhého stisknutí pro přesun na jinou poličku během skenování. Tato funkce bude vhodná pro organizování a kategorizaci knih.

Podporuje skenování TF karet

Nejnovější aktualizace umožňuje skenování karet TF, takže soubory knihy uložené na kartě lze snadno přenést do knihovny.

Nový odpadkový koš

Nejnovější aktualizace také poprvé představuje odpadkový koš. Tímto způsobem není třeba litovat, pokud jste soubor omylem smazali. Od nynějška bude jako záloha existovat odpadkový koš.

Několik úprav uživatelského rozhraní

Kromě rozhraní vstupní metody, které bylo ještě více optimalizováno, bylo znovu poskytnuto také rozhraní pro poznámky. Mezi zavedené změny patří přidání funkce textového popisu do panelu nástrojů rozhraní poznámky.

Podpora přepínání písem

Nová verze zavádí funkci „Přizpůsobit všechna písma“ v režimu enginu v2, která umožní nahrazení fulltextových písem.