Společnost Remarkable začala nabízet placené služby zdarma.

Společnost Remarkable právě oznámila, že dramaticky mění svůj systém  předplatného a nabízí dříve placené funkce, zdarma pro všechny uživatele. To je odvážný krok pro společnost, která obdržela negativní reakci od své komunity uživatelů, kteří je obvinili z měření cen. Remarkable 2 je i nadále jedním z nejlepších e- ink tabletu na trhu a i nejkvalitnějších. Od svého uvedení na trh v roce 2017 prodali více než milion zařízení.

Jaké nové funkce tedy uživatelé zdarma získají? Funkce, jako je integrace Disku Google, Dropboxu a OneDrivu, převod rukopisu, odesílání e-mailem a sdílení obrazovky , které byly dříve exkluzivní pro předplatitele Connect - jsou nyní k dispozici všem uživatelům.

Pozoruhodná je změna jejich systému předplatného. Odstraňují své dva plány a slučují je do jednoho plánu, nazvaného Connect. Tento nový plán bude $ 2.99 za měsíc, což je pokles z $ 8 za měsíc. Jaké má výhody? Není jich tolik, získáte prodlouženou záruku, finanční úspory při nakupování v Remarkable obchodě a neomezené cloudové úložiště. Noví uživatelé, kteří si zakoupí Remarkable, získají roční předplatné zdarma.

Později v tomto roce začne společnost Remarkable zavádět významné rozšíření svého softwaru. Mezi nové funkce patří možnost vytvářet dokumenty, které kombinují strojově psaný a ručně psaný text, nekonečné svislé posouvání na stránkách a vylepšený převod rukopisu. Předplatitelé Connect budou také moci zaznamenávat nápady a dělat si poznámky kdekoli pomocí mobilních a desktopových aplikací na svých preferovaných chytrých zařízeních.

Upřímně řečeno, líbí se mi, jak se Remarkable stěhuje z pouhé hardwarové společnosti na společnost, která také prodává služby. To byl jeden z velkých úspěšných aspektů u Apple. Budou existovat určité rostoucí bolesti, protože Remarkable nabízí dostatek přesvědčivých aspektů za nízkou cenu, aby přiměl lidi platit měsíční poplatek. Myslím, že snížení ceny z 8 na 2 dolary je dobrý krok. Pravděpodobně nejdůležitější částí celé této situace je v Remarkable si uvědomili, že neprovedli počáteční placené předplatné velmi dobře. Čelili negativní reakci své komunity na placené funkce.