Audius music je platforma pro streamování hudby. Audius  je decentralizovaný protokol pro online streamování a sdílení hudby, který přímo propojuje tvůrce obsahu s publikem. Díky tomu Audius umožňuje lidem vytvářet nová zvuková díla, šířit je online a vydělávat na nich. Audius poháněná blockchainem se sociálními funkcemi. Umožňuje umělcům nahrávat své písně do aplikace a spojuje fanoušky přímo s umělci a exkluzivní novou hudbou. Je vlastněna a spravována otevřenou komunitou umělců, fanoušků a vývojářů a má vlastní kryptografický token, $AUDIO.
Audius
Audius používá blockchain Solana.  Audius oproti konkurenčním službám má nižší kvalitu zvuku a tou je mp3 128kB/s. Audius má Desktop Aplikaci pro Windows (ta se neliší od verze v browseru) tak pro Android a iPhone (která je velmi povedená a bude mít samostatný článek), první registraci doporučuji udělat přes web, kde si i nastavíte profil uživatele.
V Profilu uživatele si můžete nastavit Profilový obrázek, banner, něco napsat o sobě (BIO), nastavit odkazy na sociální sítě nebo vložit adresu své crypto peněženky. Aplikace vám ukazuje, kolik máte nastavených procent v profilu.
Pak už zde vidíte jen koho sledujete, kdo vás sleduje a vaše playlisty. Nastavení profilu se neliší od ostatních služeb jako i ostatní nastavení. V ostatním nastavení můžete nastavit vzhled aplikace, jestli chcete Dark Mode nebo Light Mode. Máte možnost propojit aplikaci se sociálními sítěmi nebo nastavit notifikace nic víc zde nenajdete.
Audius Rewards
Ačkoli aplikace je zdarma můžete si nakoupit (nebo dokonce vydělat plněním výzev) $AUDIO tokeny a ty vám následně otevřou VIP funkce. VIP funkce jsou rozděleny na jednotlivé Tier.
Tier 1 Bronze: Stojí 10 $AUDIO, za něj dostanete bronzový odznáček a také bronzový profil do Discord skupiny.
Tier 2 Silver: Stojí 100 $AUDIO, za něj dostanete stříbrný odznáček, také stříbrný profil do Discord skupiny a NFT Collactibles.
Tier 3 Gold: Stojí 10 000 $AUDIO, za něj dostanete zlatý odznáček, také zlatý profil do Discord skupiny a NFT Collactibles. Navíc se vám otevře Matrix Mode.
Tier 4 Platinium: Stojí 100 000 $AUDIO, za něj dostanete platinium odznáček, také platinium profil do Discord skupiny a NFT Collactibles. Navíc se vám otevře Matrix Mode.
10 $AUDIO koupíte za 2.48 $ přes platební bránu Stripe nebo za crypto a to za 0.12 SOL.
Více o $AUDIO Tokenu a možností jak s ním pracovat například Stakingu se do zvíte na stránkách podpory Audius (vřele doporučuji pročíst) nebo Discord skupině.
K samotnému přehrávání hudby, najdete zde převážně nezávislé umělce a spousty hudebních stylů.
Na hlavní obrazovce najdete položky:
Discover a pod ní Feed, Trending a Explore
Library a pod ní Favorites a History
Playlist kde si vytváříte playlisty.
A nakonec samotný přehrávač, kde můžete přeskakovat písně, posouvat je do předu dozadu nebo si zapnout náhodné přehrávání.
Po rozkliknutí Interpreta nebo Alba naleznete jejich Bio, tlačítko pro sdílení, tagy, tlačítko Repost nebo můžete interpreta přidat do Playlistu. A navíc ho můžete podpořit Tokeny.
Audius iOS aplikace
Audius nabízí velmi rozmanitou hudbu a pro objevitele nezávislé hudby je povinnost Audius vyzkoušet. Velké plus je mobilní aplikace.
Jako jediné mínus vidím v kvalitě zvuku.
Audius iOS aplikace
Projektům jako Audios si velmi vážím a fandím jim.
Můj profil na Audius je @Kankys tak si mě můžete přidat a můžeme si nasdílet zajímavou hudbu co kdo objevil.