Android wear: jak instalovat aplikace a něco málo o nich.

Do svých smartwatch můžete instalovat nové aplikace které vám přidají nové funkce. Aplikace se instalují buď z vašeho smartphone nebo pc,tabletu či jiného zařízení kde je webový prohlížeč a jste přihlášeni pod svým googlu účtem.

 Ještě než budete instalovat nové aplikace něco málo o nich napíši.  Máme aplikace které se instalují do hodinek a tím zabírají místo v paměti a ty co se spouští ze smartphonu, ale fungují pouze když je smartphone připojen k vašim smartwatch.

Aplikace pro android wear máme:

Ty co jsou bězné na vašem android  smartphone a mají podporu android wear, různé aplikace na sociální sítě nebo počasí či aplikace na sport.Mnohdy se spouští ze smartphone.

Pak máme aplikace pouze pro android wear a některé aby řádně fungovali musí se nastavit ještě v telefonu(zobrazí se v nabídce smartphone jako každá jiná aplikace).A pak jsou takové co rovnou fungují ve vašem smartwatch ale v aplikacích ve smarphonu je neuvidíte.

A k samotné instalaci wear aplikací, instalujete buď ze smartpohone nebo webového prohlížeče. Ve smartphone spustí aplikaci play a nebo webovém prohlížeči (přihlášeni pod svým google účtem) naštívíte : PlayGoogle  .

V obou případech kliknete na kategorie - android wear a můžete vybírat které se vám libí.

Odinstalace aplikací probíhá stejně jako když odinstalováváte aplikace z vašeho smartphonu.