HP AIO 3520 univerzální pc: 1 seznámení

Před chozím článku jsme se seznámily z HP AIO 3520, dnes se podíváme na softwarovou výbavu a co můžem od hp-čka čekat.

Z předchozího článku víte že v počítači jsou windows 8.Jedná se o verzi bez přídavku PRO, na tu se ještě donedávna vyplatil upgrade.Ten jsem využil pouze na notebooku na klasickém pc nemá takový smysl.Windows 8 už byly v pc nainstalovány na rozdíl od notebooku samsung kde se nejprve system nainstaloval.Dnešní době všechny nové pc mají oddělenou část disku kde máte systém (ne doporučuji mazat) , je to levnější než přikládat cd které se stejně po čase ztratí.Po zapojení pc už mi najel nainstalovaný systém jen sem musel provést počáteční nastavení, to zabralo tak pět minut.Pak si systém stáhl aktualizace a já se mohl přihlásit. Doporučuji si zřídit Windows Live Id to provedete zde , dostanete přístup k mnoha funkcí a třeba můžete synchronizovat víc pc.

Bonusová softwerová výbava je fakt základní najdeme zde:
HP Support Assistant kdo měl čest s počítači HP tomu aplikaci netřeba představovat. Pomocí této aplikace můžete ladit a nastavovat pc zcela stejně jako bez aplikace.Žádné detailnější nastavení se nekoná výhoda je že máte vše po ruce.
CyberLink Media Suite jak už název na povídá jedná se o vypalovací software a přehrávač medii. Přehrávač obsahuje DVD kodek který jinak v čistých windows 8 nenajdete. Důvodem byl patentový spor microsoftu  a dalších firem.
McAfee je poslední software co najdete v pc navíc.Jedná se o antivir, který je ke všemu trial verze.Ten jsem odinstaloval a používám Defender od microsoft zdarma.
PC je třídy business, ale hodí se skvěle na multimédia. Já ho používám na přehrávaní hudby díky velmi dobře hrajícím reproduktorům, dříve sem používal externí. Muziku mám uloženou ve formátu FLAC tak pří velkém množství cd se neobejdete bez externího nebo většího disku.Videa přehrává ve vysokém rozlišení 1600x900 px. Díky 22 palců lcd se dá koukat i na filmy obraz je matný.
Na své si pří jdou i občasný hráči.Starší hry do roku 2008 sem zprovoznil všechny a některé i na plné detaily. Z novějších her jsem zkoušel například Tropico 4 , Disrict 187 , NSF World a další.Všechny běželi bez škubání některé i na trochu vyšší detaily.Na toto téma přibude samostatný článek.

A to je závěr ohlédnutí na HP AIO 3520.Mnoha lidem bude vadit řešení all in one už jen kvůli případným poruchám kde se musí reklamovat celé pc (ale to u nových sestav také).HP bych doporučil lidem co hledají pěkně vypadající pc se skvělím designem.Dále pro ty co si občas zahrají hru a rádi multimedia a pak do kanceláří kde vás zbaví kabelů a dobře vypadá ( doporučuji bez drátovou myš a klávesnici).

Děkuji že jste dočetli až jsem z pozdravem Kankys.