Hudební aplikace pro Apple Music ve vašem IPhone část 3.

Pokračujeme v sérii článku kde si představíme dvě aplikace napojené na Apple Music.  Ty to aplikace umí zobrazovat statistiky o poslechu vaší hudby přes API Apple.

 

Song Stats

Song Stats - je aplikace pro lidi co mají rádi spousty grafu a statistik. Někoho může odradit vzhled aplikace, ale když se v ní zorientujete začnou vám všechny ty koláče a grafy dávat smysl.

Na hlavní obrazovce v menu máme pět položek:

•Top Charts - zde najdete vaše zebřičky nejposlouchanější hudby. Najdete zde obří množství filtrů zobrazení jak časového, dle hudebního stylu, podle interpreta, alb, playlistu, jednotlivých písní či vašeho hodnocení. Každou píseň si můžete rozkliknout kde najdete kolikrát jste si ji pustily, kolikrát jste si ji přeskočily, celkový čas co jste u ní strávily či datum kdy jste si ji naposledy pustily. K tomu si ji navíc můžete zobrazit v grafu nebo na albu kde vyšla.

•Graphs - milovníky grafů a koláčů se bude nejvíce líbit tato položka. Grafy o poslechu můžete filtrovat podle filtrů jako v Top charts, měnit barvičky grafů, zobrazovat údaje v procentech nebo v počtu.

•Days - v days si zobrazíte dení statistiky jako jednotlivé dny zpětně, nebo určité dny od do. Na zobrazení v přehledném grafu budete moci využít velké množství filtrů.

•Totals - zde v grafech najdete součty dat jako: kolik alb jste si poslechly, kolik písní různého stylu nebo jednotlivého interpreta navíc si můžete nastavit období za jaké chcete výsledky zobrazit.

• Summary - zobrazuje pořadí Top Genre, Top Artists, Top Albums, Top Song. Navíc si svá top můžete vyfiltrovat podle data nebo si je vyexportovat.

Song Stats se dá používat zdarma, ale pokud ji chcete využít na plno bude vás to stát 129Kč. Pokud si zvyknete na styl zobrazení bez zbytečností, ale jasná data ve stylu excelu budete nad míru spokojení.

Aplikace Song Stats for Apple Music můžete stahovat pro iPhone i iPad zde.

 

snd.wawe
snd.wawe

Snd.Wawe -  oproti předchozí aplikaci vsází na vzhled a navíc má i sociální funkce. Aplikace zapadá krásně do prostředí Apple tak komu jde o vzhled bude jistě spokojen.

V aplikaci je mnohem méně grafu, ale vše je zobrazeno přehledně čísly a nemůže se stát že by jste něčemu nerozuměli. Na hlavní obrazovce najdete menu z pěti položky My Music, Search, Playlist, Network. More.

Všechny statistiky jsou přehledné se spoustou filtru, můžete sledovat čas poslechu alb i jidnetlivých písni, filtrujte dle zadanáho období či žánru. Po rozkliknutí alba,písně, interpreta uvidíte strávený čas poslechu, počet poslechnutí, kdy jste album prvně poslechly kdy naposledy a třeba kolikrát jste píseň přeskočily. 

Aplikace zobrazuje krásné náhledy alb a při detailním prohlížení vám nabídne dlaždice s daty.

V aplikaci najdete i sociální funkce pod tlačítkem Network kde můžete sledovat jak si vedete v poslechu písní oproti světu či přátelům.  Všechny své statistiky můžete sdílet na sociální sítě a vypadá to fakt cool.

V nastavení najdete možnost změnit barvu ikony,  zálohovat data na iCloud. Aplikace je zdarma, ale pokud budete chtít ji využívat naplno zaplatíte pouhých 49 Kč a to je vážně skvělá cena za to co vše nabídne.

Jen upozorním detailní statistiky aplikace sbírá od data instalace.

Snd.Wawe je pouze pro iPhone v AppStore a stahovat můžete zde.